Mortens Trio – Landmandsrock og bondeblues.      Tlf. 21 40 16 74. E-mail: Klik her

 

 

MORTENS TRIOs HISTORIE

 

 


Et par anekdoter fra det virkelige liv
4 unge hiphoppere henvender sig, mens vi er ved at stille op til en beboerfest:

- Er det kun jer, der skal spille i aften?

- Ja!

- Kommer der så ingen rigtig musik?

- Hvad mener I?

- Ja altså, CD’ere!

 

Mortens Trio ankommer til et kobberbryllup, hvor nogle børn løber og leger uden for festlokalet.

En dreng på 6-7 år spørger:

- Hvad skal I?

- Vi skal spille for jer.

- Det vil jeg glæde mig til. Bare gi’ den gas!

 

Rigtig gamle dage
Morten Overlade (guitarist) var i 1970'erne med til at starte Odense-bandet NEMO (Niels og Morten, forstås), som siden hen udgav flere plader af meget høj kvalitet.

 

I begyndelsen af 1980'erne tog Morten ud som folkesanger i datidens folk-klubber. Og han var bl.a. rundt på Europas landeveje med guitaren i et halvt års tid.

 

Jan Eskildsen (guitarist, nu bassist) dannede sammen med Poul Krebs som ca. 12-årige orkesteret The Young Inspiration Society (som Poul har beskrevet på sin 2006-CD Ku den næste dans blive min). Det var før Poul havde lært engelsk, og før Jan havde lært at spille guitar, så det gik lige op.

 

”Jeg fik min første rigtige 6-strengede – det var i sommeren ’69” (Efter idé af Bryan Adams).

Motiv: Jan i Poul Krebs’ have i 1969 med sin fine Höffner el-guitar, købt for konfirmationspengene. Foto: P. Krebs

 


Senere dannede Jan sammen med bl.a. Anders Klode (trommer) Rullemaries Rockræs, som i 1970'erne turnerede Danmark tyndt med op mod 90 jobs om året. De spillede bl.a. koncerter med Gasolin, C.V. Jørgensen, Gnags og andre af de store rockstjerner.

Rullemarie udgav singlepladen "Funky Pati" (som også blev udgivet i store dele af Europa og bl.a. var på ”Internationale Hitparade” på Norddeutsche Rundfunk) og LP'en "Rullemaries Rockræs" (én stjerne i Ekstra Bladet: ”Burde aldrig være udgivet”!).

Mortens Aften
I starten af 1981 fik Morten Overlade tilbudt et job på et af Aarhus' musiksteder, Cafe Himmelblå. Først en uge før jobbet fandt han ud af, at de forventede et helt orkester, og så var "gode dyr rådne".

Morten konfererede med sin med-kollektivist Anders Klode (trommer i Rullemaries Rockræs), og sammen fandt de frem til (guitaristen) Karsten "Ky" Have Berger på en habil mundharpe, Jørgen Tvilum på percussion, Christian Ørsnes på sax og klarinet, og så mente Anders, at Jan Eskildsen (tidligere guitarist i Rullemaries Rockræs) kunne håndtere en bas, som Morten kunne låne ude i byen.

Vi gennemførte arrangementet som "Capt'n Morgan's Mobile Band", - med en stor del af datidens aarhusianske rock-koryfæer linet op langs baren. Og det blev til genvalg på Cafe Himmelblå et par måneder senere!

Christian forlod bandet, som skiftede navn til Mortens Aften.

I stedet fik vi Benny Stanley fra Den Gamle Mand Og Havet med på el- og steel-guitar.

 


Benny har en hel særlig evne til at udleve sit liv gennem en heavy guitarsolo. - Men han er samtidig i stand til at spille nogle meget smukke steelguitar-fills.

Herefter gik det slag i slag. Mellem mange gode oplevelser var vores Fyns-turné helt speciel:

I løbet af 10 sommerdage spillede vi 9 jobs på Fyn og omkringliggende øer. Vi spillede lige fra Ringe Statsfængsel over diverse spillesteder til en truckerfestival i Odense.

Og der blev festet i 10 dage. Dét var tider!

 

Vi lukkede Mortens Aften ned i 1986, da Morten, Anders og Jan sideløbende havde dannet Mortens Trio, som blev for stor en konkurrent, da trioen kunne spille det samme musik (- men naturligvis ikke helt med 6 mands fylde -) og synge de samme 3-stemmige kor for en væsentlig reduceret pris.

Nedlukningen skete ved en stor fest på en fyldt Gyngen i Aarhus, hvor vi var udvidet med 3 blæsere.

Hvad blev der af ”de andre”?


Jørgen spiller nu bl.a. med et større latinband fra Haderslev, Samba Freestyle. Han tager en gang i mellem ud og underholder med akustisk guitar – og er altid klar, hvis han kan få ”luftet” de gode, gamle congas.

Karsten har lavet plader på sit hovedinstrument, guitar, med Xingu. I 2007 har han udgivet CD med
Orient á la Tino med titlen ”Orient à la Tino – With Emir Bosnjak”. Og han laver flotte afslapnings-CD’er med orkesteret Eventyr, som udgives af Fønix Musik. Spiller nu også i Tabasco Beat.


Benny arbejder videre med projekter omkring
Den Gamle Mand og Havet. - Også kaldet The Old Man and the Sea. Og i Combat Blues Band.

Mortens Trio
Mortens Trio spillede i 1980'erne meget ofte på det lille Aarhus-spillested Fatter Eskil, hvor vi delte husorkester-rollen med bl.a. Tuff Stuff.

Da Anders forlod trioen for at hellige sig The Bayous, overtog Steen Poulsen fra Tuff Stuff meget passende tønderne og Anders' korstemmer.

Steen Poulsen ønskede i efteråret 2002 at forlade trioen efter ca. 10 år. Vi har derefter igen fået Anders Klode med.

Når Anders er optaget af sine gøremål hos Bayous m.fl., har vi Svend Eeg (Bachelor Boys m.fl.), Steen Okbo (Aksel & the Hooligans) eller en helt tredje glimrende trommeslager med som yderst kompetent afløser.

 

Backbone Boogie Band
- Er en udvidet udgave af Mortens Trio omkring 1990 med Henrik Møller på sax og/eller Jørgen Grøndal på el-guitar og/eller Anders Nielsen på orgel og mundharpe.

Nu anvender vi kun navnet Mortens Trio, - også selv om det evt. er en udvidet udgave.

 

 

 

Deltagelse i andre bands

 

 

 

Aksel & the Hooligans

Jan er fast deltager i Aksel & the Hooligans. Morten har som afløser flere jobs end den faste guitarist, og Anders afløser ved lejlighed.

 

Læs mere om Aksel & the Hooligans

 

Jan spiller bl.a. også i Bluegrass Boulevard.

 

Mortens andre bands
Morten spiller også i mange andre sammenhænge: Moondance, Trio Malajka, Last Train, Peter Erland og Styrmandens Flammer, Combat Blues Band … 
Læs om Mortens andre bands på http://www.malajka.dk/.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nogle af alle de andre, som har spillet med Mortens Trio

 

Det er umuligt at lave en fuldstændig oversigt over Mortens Trio mange gæstemusikere.

Vi nævner i flæng guitaristerne Knud Møller (P. Belli, P. Krebs og J. Madsen) og Per Frost (Gnags), keyboardspillerne Ivan Sørensen (Gnags) og Jascha Richter (Michael Learns to Rock), saxofonisterne Johannes Grønager (DND) og Morten Elbek (bl.a. Gnags, Anne Linnet og Ulla Henningsen), blues- og jazz-sangeren Birgitte Laugesen osv. osv.

 

Se flere billeder

 

Retur til forsiden